Sararoos Dijkstra

Theatermaker  & Creatieveling

Ik ben Sara Roos Dijkstra.
Warmte en eigenheid zijn begrippen die ik vanuit thuis heb meegekregen. Als kind werd ik bestempeld als speels, en dat ben ik eigenlijk nog steeds.
Die speelsheid heb ik kunnen verbinden met mijn werk.
Ik geef circus- en theaterlessen, specialiseerde mijn in verschillende bewegingsvormen en combineer dit alles in mijn vak als kindercoach.
Door mijn manier van werken hoop ik anderen te inspireren en de mogelijkheid te geven opnieuw naar dingen te kijken.
Verwonder, speel en vertrouw op wie je bent.

Als een kind vastloopt op school of thuis dan kan een kindercoach op een speelse manier uitkomst bieden. Vaak zijn een aantal sessies al genoeg om een kind weer in zijn of haar kracht te zetten. Naast de opleiding Kind in Kracht (2019) ben ik gespecialiseerd in de methode brein en bewegen. Soms heeft een kind geen woorden om te vertellen wat er speelt maar laat het dat in beweging en gedrag wel zien. Door samen te spelen, te bouwen, te praten en te bewegen onderzoek ik waar de talenten van het kind liggen. Door goed te kijken is het mogelijk onbegrepen – en vaak als lastig ervaren – gedrag te herkennen. Het bewegingspatroon van het kind laat zien in welk gebied van het brein er een disbalans zit en samen brengen we dat door middel van beweging weer tot rust. Als kindercoach werk ik een op een en sta in nauw contact met de ouder(s)